statssekret r ingeb 169881h
Photo: Odd-Richard Valmot

PRESSEMELDING FRA IKT-NORGE:

Statsekretær Hallvard Ingebrigtsen (bildet) var IKT-Norges gjest i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona på tirsdag, da han offentliggjorde denne føringen i departementets tildelingsbrev til Innovasjon Norge. – Vi er glade for statssekretærens personlige engasjement for næringen og at Næringsdepartmentet tar grep i denne saken.Vi forventer nå at Innovasjon Norge følger opp, sier direktør for næringsutvikling IKT-Norge Fredrik Syversen.

Norsk fellesstand også neste år, forventer IKT-Norge

– Etter nyheten om at Innovasjon Norge legger ned sektorsatsingen på IKT, har vi vær bekymret for at nettopp den norske fellesstanden på verdens største mobilmesse står i fare, derfor var det veldig betryggende å høre at statssekretæren la vekt på at denne type arrangement bør prioriteres, sier Syversen. – Vi har et utmerket samarbeid med Innovasjon Norge nettopp på slike arrangementer, og Mobile World Congress er de beste eksempelet på dette, mener han.

Over 20 bedrifter stiller ut i Barcelona- over 1000 nordmenn tilstede

Mobile World Congress er uten tvil den viktigste møteplassen for den globale mobilnæringen. Her møtes alle, de store operatørene, håndsettleverandørene, utstyrsleverandørene og ikke minst de som lager applikasjoner og innhold til mobilen.  – De nordiske landene har meget sterk tilstedeværelse på messen gjennom nasjonale paviljonger, det er derfor viktig at Norge ikke trekker seg herfra, men heller styrker tilstedeværelsen, sier Syversen.  – Den norske paviljongen er et samlingssted for alle nordmenn på messen, også de som ikke stiller ut. Verdien av en norsk paviljong er langt større enn selve byggverket, den sender et signal til resten av verden om at Norge også satser på feltet som vokser raskest innen IKT, nemlig mobilbransjen, sier Fredrik Syversen i IKT-Norge

For mer info, kontakt:
Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling
Mob: +47 92032470
www.ikt-norge.no