Meld deg på herHva skal til for at Norge skal endre kurs og bli et ledende land på innovasjon og nyskaping? På «Norge etter oljen – NEO2013» 23. april  skal vi presentere noen forslag til svar.

Du får foredrag fra en av verdens mest ettertraktede foredragsholdere om ledelse, Morten T. Hansen (Center for Corporate Transformation). I tillegg kan du høre Craig Shank, Vice President International Government Affairs i Microsoft, David Mothander, Nordic Policy Counsel i Google og Bjørn Rustberggard, gründer i Wevideo. I tillegg har vi gleden av å presentere serieentreprenør og venturekapitalist Jonathan Medved. Medved er i dag grunnlegger og administrerende direktør i OurCrowd, en ny crowdfunding organisasjon for akkrediterte investorer og businessengler med fokus på å investere i israelske startups.

Næringsminister Trond Giske (Arbeiderpartiet), partileder Siv Jensen (Frp), partileder Trine Skei Grande (Venstre), Stortingspolitiker Lars Myraune (Høyre) med flere skal debattere digitalisering og verdiskaping.

 

Program


08.00     Kaffe og registrering
08.30     Åpning v/ Eilert Hanoa, IKT-Norges styreleder
08.35     «Great by choice», v/ Morten T. Hansen,
Center for Corporate Transformation
09.30     «Nordic stars», v/ Craig Shank, Vice President for
International Government Affairs, Microsoft
10.00     «Digital value creation and innovation; from a
Norwegian, global and forward looking
perspective», v/ David Mothander,
Nordic Policy Counsel, Google
10.25     Kaffestrekk
10.45     «Det er mulig å lykkes», v/ Bjørn Rustberggard,
gründer Wevideo
11.05     «The US-Israel tech & VC bridge»,
v/ Jonathan Medved, gründer&CEO OurCrowd
11.30     Kan og vil vi lykkes? Toppolitisk debatt
12.30     Generalforsamling IKT-Norge og påfølgende lunsj

 

Meld deg på her

Langt i nord av et Europa rammet av høy arbeidsledighet, økonomisk krise og statsøkonomier på randen av konkurs går Norge tilsynelatende på skinner. Med en oljedrevet økonomi som sikrer høye inntekter til tross for lave marginer og lønnsomhet i tradisjonell industri, er incentivene lave for å gjennomføre nødvendige endringer og effektiviseringer. Utlendinger melder om nordmenn som ser ut til å leve i en boble.

Fri fra kniven mot strupen har Norge i realiteten to valg: Enten å utnytte den heldige økonomiske situasjonen til å legge til rette for et nærings- og arbeidsliv som vil være konkurransedyktig og lønnsomt i fremtiden, og investere i forskning, infrastruktur og teknologi for å sikre vår posisjon som et verdensledende kunnskapssamfunn, eller lene oss tilbake og fortsette i dagens (og gårsdagens) spor. I praksis har Norge valgt det siste.

IKT-Norge følger opp fjorårets suksess med en ny NEO-konferanse i forbindelse med  generalforsamlingen tirsdag 23. april.

 

OM FOREDRAGSHOLDERE

Morten T. Hansen
En av verdens aller mest ettertraktede foredragsholdere, Morten T. Hansen kommer. Du leste kanskje om ham i DN lørdag 9. mars? Han er mannen bak boken Great by Choice som topper listene i USA over business-litteratur. Morten T. Hansen rådgir store internasjonale selskaper som Apple, Intel, Deutche Bank m.fl., og IKT-Norge gir deg ham live på scenen på NEO2013.

Craig Shank
Craig Shank, Vice President International Government Affairs i Microsoft kommer for å fortelle om Nordic Stars, eller hvorfor Microsoft har et spesielt godt øye til nordiske selskaper. Hva er årsakene til at IKT-sektoren på våre kanter er sterkere enn i resten av Europa, og hvordan kan dette fortsatt stimuleres så samfunnet nyter godt av ringvirkningene?

David Mothander
David Mothander er Nordic Policy Counsel hos Google med fokus på internetts vidundre og dets økonomiske, kulturelle og sosiale samfunnspåvirkning og regelverket rundt disse. Han presenterer en helt ny undersøkelse som Google har gjort om digital verdiskaping og potensiale.

Bjørn Rustberggard
Bjørn Rustberggard forteller om hvordan han som gründer i Wevideo har greid å etablere seg på rekordtid i USA hente inn 20 mill. dollar i investeringsmidler. Hvordan kan en liten norsk aktør fra Bryn i Oslo gjøre suksess i Sillicon Valley i USA? Hva må til for at flere skal lykkes og vi som nasjon skal bli smartere?

Jonathan Medved
Jonathan Medved er en serieentreprenør og venture kapitalist. Medved er i dag grunnlegger og administrerende direktør i OurCrowd, en ny crowdfunding-organisasjon for akkrediterte investorer og businessengler med fokus på å investere i israelske startups. Tittelen på presentasjonen hans er «Lessons learned from US-Israel technology and VC bridge».

Vi avslutter med en partilederdebatt med våre topp-politikere hvor vi stiller spørsmålet om Norge kan bli verdens smarteste nasjon? Det er mye snakk om at vi må jobbe lenger, at skattene må øke eller velferden minkes, men ingen spør om vi ikke kan jobbe smartere og organisere oss smartere. Danmark kutter offentlige utgifter med 12 mrd., ved hjelp av smarte IKT-løsninger, fordi de må. Er effektivisering av offentlig sektor fredet i Norge? Dette skal politikerne få svare på på NEO2013.

 

Deltagere i debatten:

Vær velkommen til å høre på!

Meld deg på her