12. april går NEO2016 – IKT-Norges Årskonferanse av stabelen, et heldagsarrangement med over 15 foredragsholdere! I den forbindelse har vi intervjuet noen av de som skal stå på scenen, og spurt hvordan de ser for seg at Norge skal takle den omstillingen vi står i nå. 

Arne Norheim, IBM
Arne Norheim, IBM

Første foredragsholder ut er Arne Norheim, Country General Manager IBM Norway, som skal snakke under temaet omstilling!

Heisann Arne, nå er vi spent! Hva skal du snakke om under årets NEO?

Jeg skal snakke om hvordan dagens teknologitrender og teknologiutvikling gir muligheter for realisering av nye tjenester og produkter – og hvordan det kan snu opp ned på bransjer og markeder.  Gode teknologiplattformer og etablerte teknologimoduler gjør at nye ideer kan realiseres og utbres globalt på kort tid.

Det gleder vi oss til å høre! Men, hva mener du er viktig for å skape nye områder for vekst i Norge?

Vi har en høyt utdannet befolkning og er raske med å ta i bruk ny teknologi. Samtidig har vi mange bedrifter som mangler strategisk teknologiforståelse i toppledergruppene. Det gjør at formidable muligheter passerer, og det gjør at man ikke ser trusler tids nok til å kunne gjøre noe med dem. Norge trenger økt bevissthet om teknologi som en viktig driver i alle typer virksomheter og bransjer for å skape bærekraftig vekst.

Hvilke debatter ønsker du at NEO2016 setter på agendaen, evt. viderefører – og hvorfor?

Debatter om hvordan vi kan sikre dyp strategisk teknologiforståelse i næringslivet og ikke minst hvordan den kompetansen kan kombineres med kreative miljøer som setter kundenes behov i sentrum vil være viktige. Næringslivet vil blomstre dersom kunnskap om hva forbrukere og bedrifter vil verdsette av tjenester og løsninger settes sammen med kunnskap om hvordan teknologi kan bidra til å realisere ideene.

 

Takk for praten, vi gleder oss til å høre mer fra deg 12. april på NEO2016!

Husk å følge NEO2016 på Facebook, og for påmelding klikk her.