12. april går NEO2016 – IKT-Norges Årskonferanse av stabelen, et heldagsarrangement med over 15 foredragsholdere! I den forbindelse har vi intervjuet noen av de som skal stå på scenen, og spurt hvordan de ser for seg at Norge skal takle den omstillingen vi står i nå. 

Fjerde foredragsholder ut er Henrik Müller-Hansen, co-founder og CEO av Gelato, som skal snakke under temaet vekst!

Henrik-Gelato-hiresHva vil du snakke om i løpet av dette året NEO?

Norge er et flott sted å grunnlegge og videreutvikle selskaper. I mitt innlegg vil jeg trekke frem de mulighetene jeg ser for vekst i Norge, og hvordan en miljøfokus kan hjelpe oss i denne prosessen.

Hva tror du er viktig for å skape nye områder for vekst i Norge?

Vi må tenke globalt fra begynnelsen – dette er en viktig suksessfaktor og delingsøkonomien tillater oss å gjøre det. Hos utdanningsinstitusjonene er også viktige for å beskytte de gode ideene – hvor Stanford er den åpenbare eksemplet.

Hvilke debatter håper du NEO2016 setter på dagsordenen,  eventuelt viderefører – og hvorfor?

Vi trenger at teknologien og næringslivet jobber sammen. NTNU, NHH og BI må slå seg sammen og få på plass det nødvendige grunnlaget for å bygge selskaper i fremtiden.

Dagens utfordringer og problemer kan kun løses hvis vi setter våre beste folk og studenter under samme tak. Vi jobber for opprettelsen av en norsk Innovation Center for Entrepreneurship (NICE) i Oslo. Masterstudenter fra våre tre beste institusjoner vil være i stand til å søke om fullt stipend for denne nye skolen, mens vi sikrer sterke bånd mellom næringslivet, utdanningssystemet og den neste generasjonen av ledere på tvers av fag.

Takk for praten, vi gleder oss til å høre mer fra deg 12. april på NEO2016!

Husk å følge NEO2016 på Facebook, og for påmelding klikk her.