Skal vi lykkes i konkurransen om milliardinvesteringer i grønne datasenter, må vi ha like attraktive konkurransevilkår som våre naboland.

Faksimile brev til Finanskomiteen okt 2014

Dette skriver Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge i et brev til Finanskomiteen sammen med Energi Norge, Abelia og Norsk Industri.

I et felles signert brev understreker de fire organisasjonene viktigheten av at datasentre skal bli definert som kraftkrevende industri og dermed få el-avgiften kuttet fra 12,39 øre til 0,45 øre. Hensikten med brevet er å vise at man nå står sammen og ønsker at politikerne tar dette på alvor og at el-avgiften havner på den politiske agendaen under budsjettarbeidet.

– Flere store internasjonale kontrakter er på trappene, sier Per Morten Hoff til Teknisk Ukeblad. Men norske datasentre ligger an til å havne på en kostnadsnivå som er mye høyere enn i Sverige. Dette gjør oss ikke konkurransedyktige på den måten vi burde være.

For IKT-Norge stanser ikke dette ved å skrive brev. Vi har deltatt i budsjetthøringene hos flere av komiteene på Stortinget og har ved hver anledning tatt opp viktigheten av lavere el-avgift for grønne datasenter.

Les mer:

Digi.no

Teknisk Ukeblad

Fædrelandsvennen

Aftenposten

Stavanger Aftenblad

E24

Dagens Næringsliv

NRK Nordnytt