ehealth-indiaEt symposium for samarbeid mellom norske og indiske selskaper på ehelsefeltet holdes på Litteraturhuset onsdag 10. juni, fasilitert av det indisk-norske handelskammeret (NICCI), Forskningsrådet og IKT-Norge.

India er langt fremme på storskala­helsetjenester i privat regi, mens vi i Norge er langt fremme innen spesifikke nisjer. Møtet sikter på å gi norske selskaper oversikt over hvordan det indiske markedet ser ut – ved en McKinsey-rapport som lanseres på møtet – og både skissere og gå litt i detalj om hvilke muligheter som finnes.

Slike samarbeid vil gi Norge fordeler innen bl.a. telemedisin, farmasi, RFID og kirurgiske simuleringer, som Rina Sunder fra NICCI skrev i Finansavisen før månedsskiftet.

India er hovedsatsning når det gjelder bistand fra UD, og Forskningsrådet har store programmer på India. Det finnes altså veldig gode muligheter for norske IT-bedrifter å komme seg inn på verdens hurtigst voksende marked, og IKT-Norge er glad for å kunne være med på å tilrettelegge for dette.

Les mer her