IKT-Norges styreleder Eilert Hanoa og professor Morten T. Hansen på scenen under NEO2013. (Foto: IKT-Norge)
IKT-Norges styreleder Eilert Hanoa og professor Morten T. Hansen på scenen under NEO2013. (Foto: IKT-Norge)

«Svenskene skapte Skype og Spotify. Finnenes Nokia var en gang verdens største. Skal Norge klare å skape internasjonale IT- og teknologi-giganter, så er tiden inne.»

Dette skriver nettstedet E24.no etter å ha vært på IKT-Norges konferanse NEO2013.

«- På kontinentet og i USA kuttes budsjettene, i Norge har man lomma full av penger. Det gir et fantastisk utgangspunkt, uttaler professoren, som sammen med Jim Collins står bak boken «Great by Choice», som tar for seg hva som gjorde noen av verdens fremste businessledere til suksesser, og som har solgt over fire millioner eksemplarer.

Hansens forskning på ledelseskultur ved prestisjeuniversitetet Berkley har gjort ham til en av businessverdens mest ettertraktede fordreagsholdere, og rådgiver for storheter som Apple, Intel og Deutche Bank.

– Norge har ulike valg, de kan hvile på laurbærene og være fornøyd med det gode man har, eller man kan gripe muligheten som har oppstått. Norske bedrifter burde løfte blikket og se internasjonalt, sier han til E24.»

Les hele saken om NEO2013 og Morten T. Hansen på E24.no.

Hør intervju med Morten T. Hansen på Norgesglasset i NRK P1 (MP3-fil, reporter: Christine Ferner Apalnes)

It-valgkampen er i gang

«It er Norges tredje største næring, og skal opp på et høyere politisk nivå. IKT-Norge samlet toppolitikere til it-debatt i Oslo», skriver Computerworld.

Avisa skriver videre:
«Ordstyrer Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge, åpner debatten med å konstatere at mulighetene er store for å gjøre Norge til en kunnskapsnasjon, og at it kan bli den nye oljen.

Men for å komme dit, må it løftes opp på et høyere politisk nivå, mener Hoff.

– Norge har utrolig gode muligheter, og vi er raske til å ta til oss ny teknologi. Det kan vi styrke og videreutvikle, begynner Trond Giske.»

Helse saken om den politiske debatten på NEO2013 kan du lese her.