Denne uken, 20-23 januar, tar den norske EdTech-næringen London med storm!

Torsdag denne uken åpner Oslos byråd for kunnskap og oppvekst Tone Tellevik Dahl og Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge “The Norwegian Classroom” i London. For andre år på rad arrangeres norsk paviljong på verdens største teknologi- og utdanningsmesse – BETT. 16 norske selskaper som jobber med læringsteknologi står sammen for å vise verden kapasiteten og kompetansen som finnes i Norge. I tillegg tar 1500 norske skoleledere, lærere og innkjøpere fra kommuner over hele Norge turen til London for å orientere seg i det raskt voksende edtech-landskapet.

Les mer om norsk EdTech på BETT her.

Norske teknologiselskaper leverer i dag løsninger som gir barn og unge over hele verden muligheten til å bli bedre i fag, få tilgang til læring hvor enn de er og på alle digitale plattformer. Norsk læringsteknologi, også kalt EdTech, gjør læring mer motiverende og gir læreren mer tid til undervisning og mindre til administrasjon.

Vi opplever en eksplosiv vekst i ny norsk edtechnæring. Over 140 millioner elever og lærere i hele verden bruker i dag norsk læringsteknologi. Det revolusjonerer både global læring og norsk næringsutvikling. Norsk edtechnæring har skapt 1000 nye arbeidsplasser og omsetter for en halv milliard.
Norge har i EdTech funnet en nisje som nyter stor internasjonal anerkjennelse.

Et av selskapene, Creaza, som profilerer seg i London og satser på det engelske markedet er nominert til BETT Awards i kategorien “ICT Tools for Learning, Teaching and Assessment – web based – classroom aids”. Det er noe vi alle er veldig stolte av.

På paviljongen “The Norwegian Classroom” vil det være mange aktiviteter, presentasjoner fra bedrifter, cases m.m.

Teknologi utfordrer hvordan vi organiserer utdanning – og vil flytte læring fra klasserom til mobile flater. Det gjør at kunnskap når langt flere barn og unge i hele verden fordi teknologi gjør læring uavhengig av tid og sted. At norske digitale læringsløsninger ser ut til å lykkes i det globale markedet skal vi som nasjon være stolte av.

Fremtidens læring vil ikke formidles i bok, men digitalt.

Hvis du ikke har mulighet til å ta turen til BETT og London så følg med via Twitter og/eller Oslo EdTech Clusters Facebook-side. #edtech #thenorwegianclassroom #bett2016 @osloedtech @iktnorge

 

Mer informasjon om norsk EdTech og BETT 2016 finner du her.

The Norwegian Classroom Pavillion