DN har 19. mars publisert en artikkel om hvordan norsk edtech skal vinne verden. Les den her.

Norsk edtech-næring har stort internasjonalt potensiale og bidrar til at barn i hele verden kan lære mer. Allerede nå leverer over 50 norske edtechselskaper læringsløsninger som brukes av over 50 millioner lærere og elever i hele verden.

Oslo Lounge har vært en viktig møteplass for oss under SXSW Edu -Creaza

Norske edtech-selskaper, sammen med IKT-Norge, reiste til USA for å vise seg for et globalt marked. Sammen med Oslo Business Region hadde IKT-Norge ansvar for Oslo Lounge på verdens største tech-event, SXSW i Austin, Texas. –Oslo Lounge har vært en viktig møteplass for oss under SXSW Edu. Her har vi møtt viktige fremtidige kontakter fra et stort marked, sier Carl Morten Knudsen, CEO i Creaza.

Vi har møtt store innkjøpere, skoler og myndigheter som er interessert i vårt produkt – Kikora

Norsk edtech har stort internasjonalt potensiale, og tilbakemeldingene fra selskapene som denne uken har vist seg frem for globale kunder er overveldende. – Vi har møtt store innkjøpere, skoler og myndigheter som er interessert i vårt produkt og ikke minst i norsk edtech, sier Johan K Vik, CEO i Kikora.

Det er gøy å være en norsk oppstart -Kahoot!

Kahoot har på 1 år gått fra å ha 1 million til 30 millioner brukere, med USA som det største markedet med 20 millioner. – Denne uken åpnet vi også vårt første USA-kontor, og det er ikke tilfeldig at det blir på Capital Factory i Austin. Her ligger et viktig spillmiljø og de satser heftig på EdTech. Det er gøy å være en norsk oppstart og se at amerikanerne er stolte over at vi valgte deres by pga hva vi får til, sier Johan Brand, CEO i Kahoot!

–Vi ser helt tydelig at norsk edtech selger godt, og vi har bare så vidt begynt den globale reisen. Vi har en god edtechhistorie, vi har noen gode suksesser og vi har en samarbeidskultur i norsk edtechnæring som gjør at alle løftes. I tillegg har vi et sett med løsninger som bidrar til mer motiverende, fleksibel og smartere organisert læring, sier Heidi Austlid, viseadministrerende direktør i IKT-Norge.

Vi ser helt tydelig at norsk edtech selger godt, og vi har bare så vidt begynt den globale reisen.

Mer om The Norwegian Classroom at the Oslo Lounge og flere bilder finner du her.

Alle foto: Kerri Lohmeier

Dag 1:
Dag 2:
Dag 3: