Slipp pengene på startups – Det er vår!

-Det måtte en engelskmann bosatt i Danmark for å sette ord på hva kapitalinnhenting for norske startups betyr. Så først og fremst så retter vi en stor takk til Neil Murray som har jobbet skjorta av seg for å gi en analyse av hvordan ståa er for norske selskaper ift kapitalinnhenting.

Bedring og positivitet på alle fronter – men få får mye
Analysen til “The Nordic Web” peker på at ikke ser et stort antall selskaper som henter kapital men at de som gjør det, faktisk henter overraskende mye penger. Det som er gledelig er at det er i serie A runder en god del av pengene blir hentet noe som peker på at vi faktisk har veldig gode selskaper i helt tidligfase som blir gitt sjansen til å vokse. Det mest gledelig er økningen i antall dealer som går fra 9 i 2014 til 30 i 2015.  Litt av denne økningen må vi tilskrive den gledelige ankomsten til 500 Startups, og vi vil se enda mer fra den kanten i 2016.

2016 blir vårt år!
Analysen peker på at vi er inn i en trend som kan gi oss et gullkantet 2016 selvom vi komer fra et nivå milevis unna f.eks Finland. Troen på at vi virkelig skal se et stort antall kvalitesselskaper få inn kapital ser lysere ut enn på lenge. Neil Murray (the Nordic Web) mener en realistisk analyse er at vi totalt klare å reise 1.6 millarder i 2016.

Les hele analysen her: http://www.thenordicweb.com/blog/the-2015-norwegian-funding-analysis

ME4

Skrevet av Fredrik Syversen, direktør, næringsutvikling i IKT-Norge.