Norske Meshcrafts AS skal denne uken delta på Collision i Las Vegas der man slipper appen sin, Smart Charge EV, i en åpen beta testing.

– Meshcrafts har valgt å bli medlem i IKT-Norge fordi vi ser nytten av å ha en bransjeorganisasjon som vi kan bruke som sparringspartner og hjelpe oss med utforming av avtaler mot kunder. Vi ser at sammen med IKT- Norge blir vi sterkere, sier Åsmund Møll Frengstad Chief Executive Officer Meshcrafts AS.

– Meshcrafts AS startet som en studenbedrift ved Norges Miljø Og Biovitenskaplige Universitet i september 2013. Man har i dag fått støtte fra Innovasjon Norge, og vunnet konkurranser som TEKNAS beste student prosjekt 2013, Inven2start 2013 og EU sin pitche konkuranse for SME i 2014. Dette er veldig spennende og IKT-Norge ønsker nok en medlemsbedrift lykke til i den internasjonale markedet, sier Roger Schjerva sjeføkonom IKT-Norge.

Meshcrafts AS lager et totalt økosystem, Smart Charge, for Elbiler. Systemet består av en hardware som kan gjøre ikke smarte ladestasjoner online og super smarte, et back bone som håndterer informasjonen i økosystemet, et web Interface og en lade-app som kan rute den enkelte EL-bil fra A til B og fortelle hvor den bør lade på veien dit.

Som base for Meshcrafts kommunikasjon mellom enhetene i økosystemet er det en Maskin til Maskin protokoll utviklet av Tiny Mesh og radiobrikke fra Radiocrafts. Denne teknologien gjør det mulig å få frem datapakker der tradisjonelle metoder som GPRS sliter.