Tross finanskrise og usikre tider reiser et antall norske bedrifter til Barcelona til verdens største mobilmessa.

 – Jeg vet om 10-talls selskaper som skal nedover, alle med stort potensial, vi har kjente merkenavn som Telenor, Opera og Birdstep, men også nye selskaper som Gintel, Mobiletech, og mBricks, som ønsker å vise seg på den globale arenaen, sier han.

Marked i vekst
 -Jeg tror at finanskrisen vil merkes i år, men samtidig er dette et marked som fortsatt er i vekst og som mange har store kommersielle forhåpninger til, mener Syversen.

 – I år tror jeg mye av fokus vil være på løsninger som knytter sosiale webløsninger, såkalt Web 2.0, inn på mobilplattformen, i tillegg til video/TV løsninger. Aktører som kan bidra på dette området har helt klart markedspotensial også i et kriseår. Det fine er at i dette markedet har vi mange gode norske leverandører som både hevder seg i dag og som kan konkurrere fremover.

På nett på mobilen
 – I Barcelona møter vi alle våre nye og eksisterende kunder på ett brett. Et av de store temaene i år er hvordan stadig flere mennesker – også i utviklingsland – bruker mobiltelefonen sin til å gå på nett. I dette markedet er Opera helt i spissen på verdensbasis, sier Tor Odland, kommunikasjonsdirektør, Opera Software.

Innovasjon Norge og IKT-Norge samarbeider om en norsk paviljong der det i å er 8 norske bedrifter som deltar, i tillegg er det noen som stiller ut på egen hånd.

 – Det er viktig at Innovasjon Norge investerer i denne type markedsmuligheter for bedriftene, da kostnaden er høy ved å stille ut, men kan være enda høyere ved å ikke delta, sier Fredrik Syversen, som roser Innovasjon Norge for deres bidrag.

Mobilbransjens viktigste begivenhet
Mobile World Congress er verdens desidert største mobilmessa, den foregår hvert år i Barcelona med over 1000 utstillere og 50.000 besøkende. I år går den fra 16-19 februar.

 – Denne messa er uten tvil den viktigste begivenheten i bransjen hvert år, og det gjøres mye business de fire dagene messa varer sier Fredrik Syversen.

Den norske paviljongen invitere til Cavaparty på tirsdagen for å møte kunder og partnere.

 – Vi har en liten markering for sette litt stas på de som stiller ut og for å ha en mer sosial setting rundt en ellers stressende markedsmesse, sier Syversen.

 

For mer kontakt: Fredrik Syversen, IKT-Norge 92032470
Hilde Magnussen, Innovasjon Norge, 90765975
Tor Odland, Opera Software, 99090872

Utstillende bedrifter:
Opera, Birdstep, Rubberduck, Gintel, mBricks, Mobicome, Teleplan,Colibria, Mobiletech, Mobile Nordic, og Telenor

For mer kontakt med bedriftene:

Sæter Tore, Gintel

Tore Jønvik, Mobicome
Rosa correa, mBricks, Teleplan
Rene Selso, Mobieltech
Karin Du Rietz, Rubberduckmedialab.com
Tor Odland, Opera
Marie-Louise Nilsson, Birdstep
Inge Andre Sandvik, Mobile Nordic