IKT-Norge har fått utarbeidet en veileder for kunder og leverandører av tjenester der prosessering av data kan foregå utenfor kundens domene – outsourcing, offshoring og skytjenester.

Veilederen er bygd på en engelsk guide fra Intellect UK og gir en oversikt over ulike momenter å passe på ved slike prosjekter, spesielt hva angår integritet for personlige data og håndtering av disse. Den er til hjelp for å avklare ansvarsforhold mellom tilbydere og brukere, især med tanke på lovgivning i ulike land og regioner.

Guiden er spesielt tilpasset norske forhold med god hjelp fra Føyen advokatfirma, Accenture AS, Evry AS, Finanstilsynet, Itera ASA, Logica Norge AS, Microsoft Norge AS, Nasjonalarkivet, NorSIS og Sparebank1.

I et intervju med Dagens IT uttaler advokat Arve Føyen seg slik:

Følger man denne guiden slipper man å være usikker ettersom den dekker de problemstillinger man må forholde seg til både om sikkerhet og personvern i alle relevante land.

Arne Mjøs i Itera sier bl.a. følgende:

Kjøp av tjenester utenfra er en stigende trend og fornuftig både kostnads- og kompetansemessig. … Jeg mener at denne guiden samler behovene til kunder, leverandører og tilsyn under ett.

Per Morten Hoff hos IKT-Norge mener:

Det handler også om å være en god kunde og stille de riktige spørsmålene og kravene. Så unngår man lettere ubehagelige situasjoner.

Les hele intervjuet på dagensit.no

Bestillingsinfo for veilederen