– Vi er en gjeng erfarne og engasjerte programmerere som er veldig glad i faget vårt.

medlemsintervju ikt norge

1.  Hvem er dere, og hva utvikler dere?

Vi er en gjeng erfarne og engasjerte programmerere som er veldig glad i faget vårt. De fleste hos oss har utdannelse fra Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, og vi anser oss som spesialister på Python-rammeverket Django. Etter mange år i bransjen har vi gjort oss erfaringer som gjør at vi kan hjelpe kundene med å ta smarte beslutninger, og å unngå dyre og dårlige valg.

Det meste av leveransene våre er webapplikasjoner. Vi lager alt fra enkle prototyper med små budsjetter, til større plattformer med høy trafikk og mange brukere. Unntaksvis tar vi helt andre typer oppdrag også, som å bygge et spill i Unreal Engine, som noen av oss har brukt mye av tiden på i år.

Noen av fordelene med Python og Django er at vi kan oppnå raske, sikre og skalerbare løsninger til en konkurransedyktig pris. I tillegg til at det er få begrensninger for hva man kan få til når man velger dette rammeverket som sin grunnmur.

Vi har kontor i Oslo, Østfold og Oppland.

2. Hvor langt har dere kommet i utviklingen av deres virksomhet?

Appresso AS ble stiftet av Espen Angell Kristiansen, Tor Ivar Johansen, og Magne Westlie i 2014, men vårt samarbeid startet gjennom våre enkeltpersonforetak i 2010. I dag er vi 8 ansatte, og vi er i disse dager i ferd med å utvide staben. Ambisjonene våre er at de aller fleste ansatte hos oss skal være teknikere, og at utviklingen skal foregå i Norge. Der skiller vi oss fra de mange andre liknende byråer som sender mye av utviklingen ut. På tross av dette, ser vi at vi kan konkurrere på totalpris takket være at vi satser på høy kompetanse og entusiastiske folk som er glade i, og stolte av, faget.

3. Hva er din rolle i selskapet?

Jeg er daglig leder og har min bakgrunn fra Institutt for Informatikk i Oslo hvor jeg både studerte og arbeidet etter studiene.

4. Hvorfor ble dere medlem av IKT-Norge?

Vi ble medlem fordi vi oppfatter at her får vi tilgang til mye kompetanse, standardavtaler som vi ellers måtte betale mye for og vi kan få råd når vi står fast i problemstillinger som mange andre IKT-Norge medlemmer har hatt før. Vi tror at IKT-Norge vil være en viktig aktør for oss til å knytte kontakter og kompetanse i bransjen. På den måten stiller vi sterkere i konkurransen om kundene.

5. Hva forventer dere av medlemskapet i IKT-Norge/hvordan kommer dere til å bruke det?

Til å knytte kontakter og for relevante kurs.

Les mer om Appresso her.