Denne uken kom nyheten om at Basefarm er solgt til telekomgiganten Orange. IKT-Norge gratulerer!

baselogo1big

Basefarm er en ledende europeisk aktør innen skybasert infrastruktur og tjenester, virksomhetskritisk IT-drift og dataanalyse.

Prislappen på salget er satt til 3,2 milliarder NOK. Selskapet ble startet av IKT-Norges styremedlem Grethe Viksaas i år 2000.

– Verdiskapingen Grethe og teamet i Basefarm har levert er på mange måter unikt innenfor deres segment. De utgjør en datasenteraktør som har vist vei både kommersielt og kompetansemessig, og har nå funnet en havn i en av verdens største IT- og telekomaktører, sier IKT-Norges direktør for næringsutvikling, Fredrik Syversen.

Basefarm har en sterk operasjonell tilstedeværelse i flere europeiske land, spesielt i Norge, Sverige, Nederland, Østerrike og i Tyskland, hvor virksomheten gjør banebrytende arbeid innenfor big data.

– Selskapet vil fortsatt ha ledelsen her i Norge og Oslo, men vil samtidig ha internasjonale muskler, noe som vi håper vil gi et enda sterkere Basefarm fremover. Det er bare å gratulere med den jobben som er gjort i ledelse og styret i selskapet, avslutter Syversen.