Torsdag 1. november fikk helseminister Jonas Gahr Støre symbolsk overrukket en app til smarte mobiltelefoner. Det skjedde på Computerworlds Healthworld-konferanse i Oslo. App-en «Speakless» er utviklet under Oslo Health Challenge  i regi av IKT-Norge og Kreftforeningen, av unge utviklere og designere.

 

DSC 0663 a
Speakless blir presentert for helseministeren.

 

 

13.-15. april 2012 samlet IKT-Norge og Kreftforeningen unge kreftpasienter og unge utviklere/designere til en 48 timers workshop basert på metodikken til Oslo Startup Weekend og Oslo Service Jam. Utfordringen var å lage nye produkter og tjenester som er til reell nytte i hverdagen for kreftpasienter. Ungdomsgruppa i Kreftforeningen deltok for å verifisere nettopp dette.

Oslo Health Challenge ønsker å vise at brukere og utviklere sammen kan gjøre mye på kort tid, og at det eksisterer svært høy og relevant kompetanse på internasjonalt nivå i våre hjemlige gründermiljøer. Håpet er å skape en plattform for å vise frem denne kompetansen, og hva den kan utrette hvis man kombinerer den med virkelig brukerinnsikt
Vinneren av Oslo Health Challenge var Speakless

Hva er Speakless?
Ideen tok utgangspunkt i at appen skulle lette kommunikasjonstrykket for et ungt menneske med kreft. Samtidig, ved å logge hvordan man har det fra dag til dag, time til time, ville man også kunne følge med på hvordan man har det over tid, en såkalt «tracking» av velvære. Ideen har utviklet seg videre og gruppen bak prosjektet består nå av Anne Fi Troye, Kristian Alnæs, Therese Byhring, Tushar Paturde, Mona Cecilie Nielsen, Anne Winding-Sørensen og Merete Grimeland.
Sammen ønsker de å gjøre livet litt lettere for tenåringer diagnostisert med kreft. Drømmen er å skape en løsning som tenåringene kan bruke til å dokumentere, kommunisere og leke med venner og familiemedlemmer med, mens de er under behandling.

 

Mer om Speakless her: http://www.speakless.org/