I forrige uke ble det annonsert at Schibsted Vekst flytter inn i Tøyen Startup Village, og med det er IKT-Norges største startup-satsning offisielt et faktum!

 

Les tidligere saker om Tøyen Startup Village publisert på ikt-norge.no her.

Tøyen er på god vei til å bli en ekte, nyskapende og berikende oppstartsarena for Oslo, sa næringsbyrård I Oslo Geir Lippestad til dagensperspektiv.no.

Foto lånt av innomag.no/
Foto lånt av innomag.no/

«Norges første byutviklingslab etableres på Tøyen»

I innomag.no kan vi lese om hvordan TSV vil bestå av tverfaglige miljøer av grundere, akademia og større virksomheter men med et gjennomgående tema, nemlig byutvikling.

«Målet med TSV er å gjøre Tøyen til en oppstartslandsby og en smeltedigel for forskning, innovasjon og verdiskaping av lokal, nasjonal og internasjonal betydning» (innomag.no).

På dagsavisen.no kan vi lese at «fremtidens talenter vil komme fra Tøyen«.

Om Tøyen Startup Village (TSV)

TSV ble lansert som en ide av IKT-Norge i forbindelse med Drømmløft-arrangementet i Oslo våren 2015. Ideen ble videreutviklet i samarbeid med Oslo kommune, Entra, Fuglen (Einar Kleppe Holthe), og Charles Armstrong (byutvikler/entreprenør fra London/Hackney).

TSV har tre fysiske lokaler på Tøyen som åpner september 2016. Dette er :

 • Torget: På torget åpnes det resepsjon for TSV og mini-arbeidsfellesskap med servering. Dette vil være hjertet i TSVs, med aktiviteter som kobling av lokaler og interessenter, FoU-prosjekter, og være samlingspunkt for innovasjonsaktørene på Tøyen.
 • Hagegata 23: Her åpnes det Norges første arbeidsfellesskap innen byutvikling, med både enkeltplasser, studioer og arbeidsmiljøer for FoU-aktører. Ca 1200kvm2
 • Auditoriet, Hagegata 23: Her blir eventlokale med rom til opptil 400 personer tilgjengelig. Her vil det både være eventer knyttet til aktører som både er på Tøyen (rabattert) og aktører utenfra.

Formål:

  1. TSV har som formål og styrke etablering, utvikling, og bidra til vekst for entreprenørskap, bytuvikling,  forskning og utvikling, arbeidsplasser, og ansatte og beboere på Tøyen.
  2. TSV er et non- for profit AS, som ikke skal ta ut utbytte men bidra til steds- og byutvikling i og rundt Tøyen.
  3. Bidra til at Tøyen får et blomstrende nyeskapingsmiljø som er åpent for bedrifter, entreprenører og eiendomsbesittere i området som ønsker å delta.
  4. Fremme Tøyen som området for nyskaping.
  5. Være en aktiv partner for offentlige og private initiativ som har sitt utspring i Tøyenområdet.

For mer info, ta kontakt med Beathe Due: beathe@toyenstartupvillage.no.