Denne uken holdes en av verdens største konferanser for teknologi, South by South-West (SXSW), i Austin, Texas. IKT-Norge er representert ved den norske paviljongen The Oslo Lounge for å overvære det hele, spesielt medlemmene våre som også deltar.

Under sxsw har vi hatt gode møter og sammen med generalkonsulatet i Houston og Utenriksdepartementet har vi hatt gode diskusjoner om videre vekst for norsk tech. Medlemmene våre har vist seg frem, fått ny kunnskap og møtt potensielle kunder.

– vi er glade for samarbeidet med Oslo business region og den tilretteleggingen som skjer gjennom Oslo Lounge. -Bysamarbeidet mellom Oslo og Austin gir enorm verdi for ny norsk techvekst, sier Heidi Austlid.

Foto: Heidi Austlid/IKT-Norge
Foto: Heidi Austlid/IKT-Norge

Kahoot! er den beste, internasjonale startupen!

Under konferansen ble det blant annet holdt en pitche-konkurranse for internasjonale deltagere, og vinneren ble ingen ringere enn våre medlemmer fra Kahoot!. Vi gratulerer så mye med tittelen Best International Startup, og gleder oss til å følge dere videre.

– SXSW er viktig for norske techselskaper som ønsker global suksess. At Kahoot! vinner internasjonal pitchekonkurranse er ikke bare viktig for de, men hele den norske startupscenen. Norsk tech har globalt potensiale og vi ser bare starten, sier Austlid. 

En rekke norske edtech-selskaper deltar

Oslo EdTech Cluster og Austins EdTech Action holdt konkurransen «Oslo – Austin happy hour» onsdag kveld, en pitcherunde på 60 sekunder. Deltagerne var EdTech selskaper fra begge byene, samt et par norske selskaper med kontorer i Capital Factory. Blant medlemmer (i tillegg til Kahoot!) som deltok finner vi Creaza, Kikora og Clarify

– vi har nå åpnet Oslo innovation embassy i Austin som gir norske techselskaper mulighet til å gå i det amerikanske markedet, avslutter Heidi Austlid. 

Les mer om dette i denne artikkelen på siliconhillsnews.com.