South by South West, SXSW, er blitt en av de viktigste teknologifestivalene i verden, og satser stort på læringsteknologi. Norsk læringsteknologi har over 25 millioner brukere bare i USA, og mellom 9. – 19. mars befinner seg norske edtech-bedrifter og IKT-Norge i Austin, Texas for å selge norsk teknologi til amerikanske skoler. Alt om det norske opplegget på SXSW finnes på www.oslolounge.com.

–Vi har med oss 8 bedrifter som alle har brukere i USA og som ser SXSW som et utstillingsvindu til verden. Dette er en ypperlig anledning til å møte eksisterende og nye brukere , sier Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge.

Sammen med Oslo Business Region disponerer norske IT-selskaper et flott lokale i Austin sentrum der vi skal vise frem norsk teknologi for amerikanere og resten av verden. Selskaper som Kahoot! og WeVideo har brorparten av brukerne i USA og vokser stadig i i rekordfart i det amerikanske markedet. Som eksempel kan WeVideo nevnes; det norske selskapet fra Bryn i Oslo fikk også sitt første gjennombrudd på SXSW for noen år siden.

–I USA har vi 20 millioner og Texas er vår største stat. Bare i  Austin by har vi mer enn 150 000 unike brukere. Vi har god dialog med brukere og skoledistrikter der, så nå drar vi over for å møte disse brukerne og vise frem nye funksjoner, sier Johan Brand i Kahoot.

Kahoot åpner nå sitt første kontor i USA, og det er ikke tilfeldig at det blir på Capital Factory i Austin. Her ligger et viktig spillmiljø og de satser heftig på edtech. Det er gøy å være en norsk oppstart og se at amerikanerne er stolte over at vi valgte deres by pga. hva vi får til.

–For oss er SXSW inngangen til det amerikanske markedet, og med våre allerede 5000 brukere i Austin gleder vi oss til å reise til USA, sier Johan Brand i Kahoot.

Selskapene Kikora og Creaza er foreløpig ikke etablert i det amerikanske markedet, men har store forventninger til USA-turen. –Vi vet vi har produkter som har global verdi og som kan sikre flere unge i hele verden mer effektiv læring. Derfor reiser vi nå til Austin for å starte reisen til det vi håper blir et amerikansk eventyr, sier Johan Kvarving Vik i Kikora.

–Vi skal vise frem produktene, som brukes massivt i nordisk skole, for amerikanske ledere, lærere og elever, sier Carl Morten Knudsen i Creaza.