lyseideerHva skjer når de lyseste hodene i stavangerregionen samles for å klekke ut ideer som kan gjøre regionen til landets mest attraktive for ungdom?

Helgen 6.-8. september arrangeres Lyseideer – der ungdom mellom 15-20 år i 48 timer skal jobbe sammen med unge designere, programmere og forretningsutviklere for å skape de tjenestene, tilbudene og arbeidsplassene de selv ønsker i distriktet. – Vi inviterer unge, som er ekspertbrukere av teknologi til å vise oss hva de trenger mer av i framtiden, sier konserndirektør for Tele i Lyse, Toril Nag.

6.-8. september arrangeres en 48 timer lang «idé-jam» der ungdom og unge profesjonelle utfordres til sammen tenke konstruktive tanker for regionen. Lyse er vertskap og medarrangør for arrangementet i samarbeid med IKT-næringens interesseorganisasjon, IKT-Norge. – Det skapes magi når unge møtes for å skape morgendagens løsninger på denne måten. IKT-Norge har tidligere arrangert MyOslo og vi er glade for at dette nå arrangeres i Stavanger, sier Heidi Austlid, direktør for myndighetskontakt i IKT-Norge.

Lyse og IKT-Norge tror på konseptet med en arena der unge talenter kan få øynene opp for alt det fantastiske man kan skape med design og teknologiske verktøy. På den måten kan flere se mulighetene som ligger i gründerskap.

Bak konseptet står flere unge gründere som ønsker å gi ungdom en mulighet til å drive med design og entreprenørskap, ting de selv ikke fikk tilbud om som ungdom. – Er du kreativ, interessert i design, teknologi eller entreprenørskap bør du ikke gå glipp av denne helgen. På Lyseideer lærer du masse nytt, lager ting man ikke trodde var mulig på så kort tid og møter masse nye spennende mennesker. sier medarrangør Marte Sootholtet.

Fakta om Lyseideer:

  • Arrangementet holdes hos Lyse i Stavanger 6.-8. september
  • Lyse er vertskap og medarrangør i samarbeid med IKT-Norge.
  • Både ungdom 15-20 og unge voksne kan melde seg på arrangementet som er gratis
  • Vinnerne får rådgivning og mulighet til å jobbe videre med konseptet sitt og skal presentere på TEDx Stavanger 12. september
  • Mer informasjon: www.facebook.com/Lyseideer, samt på www.lysechallenge.no

Tilsvarende arrangement er avholdt MyOslo – Oslo Youth Challenge (video på Youtube).

Kontaktpersoner

Lyseideer-Stavangerregionen Youth Challenge:
Marte Sootholtet, martesoot@gmail.com (918 74 653) (kan skaffe navn på både unge og voksne deltakere/aktører)

Lyse:
Toril Nag, konserndirektør Tele i Lyse (934 88 888)
Espen Schiager, kommunikasjonsrådgiver, espen.schiager@lyse.no (475 09 176)

IKT-Norge:
Heidi Austlid, direktør myndighetskontakt i IKT-Norge, heidi@ikt-norge.no (90745210)