Jan Hamm, IKT-sjef i Bergen.Forrige helg måtte Jan Hamm, it-sjef for Helse Bergen, gi tapt i kampen mot kreft. Jan har vært et fantastisk menneske som har påvirket ehelse i Norge gjennom mange år.

Når IKT-Norge skulle starte arbeidet vårt med satsing på teknologi i helsevesenet, var jakten på ildsjeler viktig. Vi så etter folk som var positive til teknologi og samtidig forstod helsevesenets behov. I Bergen fant vi Jan.

Dette var i 2007, Jan hadde lenge sett hvilken enorm endringskraft som lå i internett, og var klar for å se på hva helsevesenet måtte forberede seg på sammen med oss fra IT-bransjen. En av de mest hyggelige opplevelsene i så måte var turene til San Francisco og til Kaiser Permanente som var litt av en ledestjerne. Jan var med, aktiv i diskusjonene, alltid med gode betraktninger og en lun kommentar. Det var alltid hyggelig og trygt å snakke med Jan.

Jan var sammen med oss i programkomiteen til Healthworld som en av Norges fremste eksperter på ehelse.

Vi tenkte alltid på Jan som vår mann i Bergen, selv om han alltid var et korreks til oss i bransjen. Men han var positiv, lyttende, og ikke minst han satt i gang, uten og vente på at alt skulle være perfekt. Jan satte igang arbeidet med spillmakerlauget for å se på overføringsverdien fra “gamere” til helsevenset. Han var instrumentell i e-Meistringsprogrammet, og han var fødselshjelper for Bergen Health Challenge. Jan har vært en en drivkraft i endringen i helsevesenet til det bedre med sitt arbeid for Helse Bergen.

Det er tungt og vanskelig å fatte at Jan nå er borte. Vi fikk beskjeden rett før den store ehelsekonferansen EHiN, hvor vi håpte han kunne være. Kun noen dager før fikk vi beskjeden om at Jan var død pga kreft. Vi vil savne deg Jan, smilet, kommentarene, de gode historiene og ikke minst din kunnskap.

Vi kondolerer familien, venner og (eks) kolleger med dette tunge tapet. Vi vil alltid huske Jan som en pådriver for ehelse.

Vi lyser fred over Jan Hamms minne.

Fredrik Syversen og Nard Schreurs, IKT-Norge