I år kjører den internasjonale ehelse organisasjonen HIMSS sine årlige store ehelsekonferanser i Chicago (USA) og Riga (Latvia). Disse er begge hotte reisesteder for alle som driver med digitalisering av helsesektoren, og trekker hvert år mange fra de nordiske landene.

HIMSS står for Health Information Management System Society, og startet i USA i 1961. Organisasjonen står for konferanser og mange andre events, og gjennom datteren HIMSS Analytics sin anerkjente EMRAM-stige for digitalisering av sykehus. HIMSS har det siste tiår også etablert seg i Europa og utvidet sin opprinnelige konsept rettet mot sykehus til områder som integrert helse, mobil helse og telemedisin.

Den amerikanske HIMSS-konferansen er den største i verden på området helse og it. I 2014 besøkte 40.000 mennesker og utstillingsområdet er enormt. Her finner du nærmest alle store leverandører og et program med alle temaer.

HIMSS har satt sammen et eget program for de nordiske landene, slik at man ikke ”drukner” i det gigantiske tilbudet av innhold, stands og temaer. Dette sporet, som går under navnet Nordic eHealth Excange, samler de nordiske på samme hotell og har eget program til dem. IKT-Norge vil være med på dette sporet og anbefaler alle norske som reiser til Chicago å delta her. Kontakten og debattene med andre nordiske deltagere vil gi en betydelig merverdi. Her ligger både hotell, registrering og deltagelse på programmet i pakken.

eHealthweek er arrangementet til HIMSS Europe og følger Ministerrådet i EU. Det første halvåret i 2015 har Latvia formannskapet, og dermed er landets hovedstad Riga årets mål for eHealthweek. De siste årene (København, Dublin, Nice) har konferansen blitt besøkt av mellom 85 og 120 nordmenn.

IKT-Norge organiserer en felles norsk aften i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet og den norske ambassaden i Riga. Dette vil bli mandag 11. mai i samspill med HIMSS-programmet, på ambassadenes residens, kl 19-21 (mingling med tapas). Påmelding kreves: nard@ikt-norge.no.

Turen til Riga og registreringen til konferansen bestiller man selv.