Umar Khalid er IKT-Norges leder for en dag. Han går på Foss Vgs og er daglig leder i Usefood UB. Vi fikk en prat med Umar.

 

Umar, du er kjent med IKT-Norge og Heidi Austlid fra før?

– Ja, jeg og noen venner intervjuet Heidi for et prosjekt i skolen der vi skulle intervjue en leder og gå i dybden av hva det er å være en leder. Vi fikk mange gode tips. Tips om hvordan man skal gå videre med bedriften vår, Usefood UB, der jeg er daglig leder, hvor viktig det er med investorer og at du har en god støtteapparat. Og så lærte jeg meg hvor viktig det er å ha et bra samarbeid med de du jobber med og at man kommuniserer riktig, at du som leder lar diskusjonen gå og ikke går inn og stopper den. Og så lærte vi oss hvordan man kan håndtere ulike situasjoner som kan skje i selskapet.

Hva håper du på at du får med deg av dagen?

– Jeg håper at jeg får en bedre innblikk i ulike lederes arbeidsmetode da ulike ledere har jo ulike innstilling. Heidi har jo en tillit til sine medarbeidere og det er det jeg vil oppnå at de du jobber med, dine ansatte ikke bare ser på deg som en leder men og som en venn.

Usefood UB – fortell!

– Vår forretningsidé er hvordan man kan redusere unødvending matavfall her i Norge gjennom å bruke det du allerede har hjemme. Det er en app der du kan plottre inn hva du har i kjøleskapet og så får du tips på forskjellige resept basert på det du har da. Vi vet hur det føles når du kommer hjem etter en lang dag og åpner kjøleskapet og ikke har noen inspirasjon – ofte er det tanken å lage mat som står i veien. Vi vil med Usefood være den enkle løsningen i stedet for gatukjøkkenet rundt hjørnet. Den primære målgruppen er studenter men og de som er miljøbevisste. Egentlig så retter vi oss til de som har en mobil og tilgang til et kjøkken.

Det høres jo veldig bra ut! Hvor kom idéen fra?

– Vi satt i en gruppe og snakket og da sa en fyr at det var så kjedelig når han kom hjem for han visste ikke hva han skulle ha til middag.

Hva skiller dere ut fra andre “mat-apper”?

– Vi kommer å ha enkle oppskrifter. På andre apper så trenger du kanskje 10 ingredienser for å lage en oppskrift men vi kommer å ha 4-5 så får du en ferdig oppskrift- vi synes at de har glemt nischen, at det skal være enkelt å lage mat. Vår app blir veldig enkel der du bare taster inn hva du har som du vil bruke. Vi kommer ha bilder som forklarer de forskjellige trinnen, du bare zwiper deg gjennom reseptet.

Hvordan ser du fremtiden?

– Appen skal lanseres i slutten av året. Vi har en investor som vil støtte oss videre og vi er i kontakt med programmerare, her vil vi veldig gjerne gi en student sjansen og er i kontakt med Universitetet i Oslo men hvis noen leser dette er det bare å ta kontakt med meg. Vi finnes på Facebook og Instagram.

 

IKT-Norge vil takke Umar for å være vår leder for en dag og ønsker lykke til med Usefood UB.