Nordic Startup Awards kåret IKT-Norge medlemmet Unacast til “Best Newcomer”. Dette må vi selvsagt feire og IKT-Norge hadde en prat med Kjartan Slette, med-gründer og COO, Unacast.

Gratulerer til nye beste oppstart! Hva betyr dette pris for dere?

– Takk, Norden er et område som legges merke til fra utlandet, så å bli kåret til Nordens beste nye selskap er en fantastisk plattform for å bygge videre på vår kommunikasjonsplattform mot utenlandske medier og investorer.

Hvorfor var det Unacast som vann?

– Såvidt jeg har blitt fortalt av juryen så var det basert på en høy veksttakt i et potensielt gigantisk, nytt internasjonalt marked, hvor vi allerede er verdens største aktør. På 8 mnd har vi vi bygget plattformen, signert kunder fra hele verden, lansert kommersielt og hentet 13 millioner. Nå åpner vi kontor i NYC og jobber for å holde veksten minst like høy i fremtiden.

Hva gjør Unacast spesielt?

– Vi er kommersielt og strategisk råsterke! Og vi har ingen skam.

Hvorfor er dere medlem i IKT-Norge og hva gir det dere?

– Vi meldte oss inn pga tilgangen på rådgivning i innledende fase, spesielt rundt personvern. Torgeir Waterhouse er også advisor i Unacast.

Et siste spørsmål – hva har du for råd å gi til de som står presis på vei å ta steget fullt ut? De som tenker – Skal vi, skal vi ei?

– Ikke velg bort muligheter nå som du vil angre på når du er 80 år og titter tilbake på livet ditt. Da er det for sent.

Kjartan Slette, medgründer og COO, Unacast
Kjartan Slette, medgründer og COO, Unacast

Unacast har utviklet en plattform for sammenkobling av butikker og merkevarer som opererer med beacons (innendørs posisjoneringssystem med små Bluetooth-antenner, f.eks. Apples iBeacon) med systematisk profilert digital annonsering i etterkant av brukerens fysiske besøk. De samler nå verdens største proximity-selskaper i nettverket sitt for å kombinere fysiske og digitale data til et markedsføringsverktøy av dimensjoner verden aldri før har sett.

Unacast har kontorer i Oslo og London og har åpnet et kontor i New York.

Unacast var en av de bedrifter som på NEO2015 var på speedate med næringsministeren.