IKT-Norge vokser stadig, og vår største tilvekst av nye medlemmer er norske teknologi-startups. Fintech Innovation er en av disse, og vi tok en prat med en av grunnleggerne og COO i selskapet, Olav Telset, om hva de jobber med og hvorfor de ønsket å være medlem hos oss.

 

fintech-innovation-as-logo

 

picture-olav-telset
Olav Telset

Hvem er dere og hva utviklere dere?

Fintech Innovation AS er et fintech-selskap som skal lansere en Pan europeisk digital bank – Soci80 Bank – med mobile first strategi. Vi vil tilby gratis banktjenester og gratis pengeoverføringer mellom land inkludert valutaveksling. Vi vil gå mot alle expats, utenlandsstudenter og migranter. Vår ambisjon er å være innenfor bankindustrien hva Skype var for telekom industrien. Overføringer som normal sett tar 2 – 4 dager vil kunne skje på mindre enn 10 sekunder og opprettelse av en bankkonto vil ta mindre enn 5 minutter sammenlignet med hva som tradisjonelt tar flere timer til uker. Vi vil tilby verdens raskeste og mest kostnadseffektive banktjenester basert på Blockchain, Biometri og Kunstig Intelligens.

 

 

Hvor langt har dere kommet i utviklingen?

Vi lansere en prototype like før jul i år og en ferdig løsning tidlige høsten 2017 og lanserer banken til jul i 2017. Bedriften har i dag et internasjonalt team på 8 personer og jobber i disse dager med en seed runde for å blant annet fullføre utviklingen av vår unike bankplattform, lansere et e-pengeforetak medio 2017 og en få levert inn søknad for banklisens inn mot sentralbanken i EU (ESB).

 

logo_1_dark_png

Hvorfor ble dere medlem av IKT-Norge?

IKT-Norge sitter med en unik kompetanse vedrørende den norske fintech bransjen og representerer bransjen på en flott måte inn mot bank- og finansnæringen, Finans Norge, Finanstilsynet og myndigheter. For at Norge skal komme ordentlig på FinTech kartet i Europa og Norden, er vi avhengig av den gode jobben IKT-Norge gjør spesielt inn mot tilsyn og myndigheter.

 

Hva forventer dere av medlemskapet i IKT-Norge?

Å ha en god sparringspartner og rådgiver inn mot tilsyn og myndigheter. Hva som skjer i bransjen og muligheter og utfordringer i Norge og mot utlandet.

Vi ser frem til et flott samarbeid med alle menneskene i IKT-Norge!