– Vi ser at vi har en del felles muligheter hvor vi kan representere en bredere verdikjede sammen, sier Johnny Rindahl, partner i Verdane Capital.

verdane rindahl

Spørsmålene er besvart av Johnny Rindahl, partner i Verdane Capital.

Verdane Capital er et vekstinvesteringsfond som investerer i raskt voksende nordiske, teknologidrevne selskap, gjerne med fokus på online retail eller software. Vi ønsker dem velkommen som medlem i IKT-Norge!

– Som investor ønsker vi ikke bare å bidra med kapital, men også gjennom tett strategisk samarbeid med ledelsen, spesialistkunnskap, nettverk, og erfaring fra hvordan nordiske selskap kan skalere og vokse både i og utenfor Norden, forteller Johnny Rindahl, partner i Verdane.

Verdane har et stort nettverk globalt. Per i dag har de mer enn 30 ansatte på deres fire nordiske kontorer, hvorav halvparten jobber fra Oslo.

– Vi har investert i flere hundre selskap i Verdanes historie, og har fokusert på verdiskaping gjennom fem pillarer: Styrking av styrer og ledelser, fokuserte forretningsmodeller, skalert organisk  eller oppkjøpsvekst, strategisk posisjonering av teknologi, og å bygge exit-strategier. Vårt investeringsteam består av en god blanding av tidligere gründere, ledere fra industrien, oppkjøpseksperter og konsulenter innenfor strategi og teknologi, sier Rindahl.

På jakt etter de beste teknologidrevne selskapene

Verdane har hatt sterk vekst de siste årene, og er kontinuerlig på utkikk etter attraktive selskaper å investere i.

– Vi engasjerer oss  gjerne i selskaper i sterk vekst, men som er modne nok til at de har en etablert kundebase og en sterk organisasjon, typisk med en omsetning på 50 millioner og oppover. Vi ønsker å fortsette vår nordiske fremgang, med Boozt.com og  EasyPark som gode eksempler på hva vi har fått til sammen med ledelsen i  selskaper vi har investert i. Fokus fremover vil være å fortsette å finne de beste teknologidrevne selskapene vi i partnerskap kan ta videre til neste steg. Vårt mantra er at vi til enhver tid skal være den foretrukne kjøperen av teknologidrevne selskap i Norden, sier Rindahl.

Representerer en unik og relevant møteplass

Han forteller videre om hvorfor de ønsket å bli medlem i nettopp IKT-Norge.

– Det beror blant annet på tidligere erfaring med IKT-Norge, og vi synes organisasjonen representerer en unik og relevant møteplass. Vi ser at vi har en del felles muligheter hvor vi kan representere en bredere verdikjede sammen, sier Rindahl.

Han understreker at Verdane ønsker å være med å skape verdier for norske bedrifter og deres eiere og vil vurdere ulike aktiviteter og møteplasser som kan synliggjøre vår fokus og kompetanse.

– Vi synes IKT-Norge gjøre en veldig bra jobb og vi tror også det er opp til oss å komme med forslag og tiltak sammen, avslutter Rindahl.

verdane capital