Medlem Capgemini beskriver seg selv som en global leder innen konsulent- og teknologitjenester og digital transformasjon. Vi ønsker dem velkommen som vår partner under Arendalsuka 2019.

Capgemini er alltid i forkant innen digital innovasjon ved å bistå kunder med å realisere muligheter innen skytjenester, digitalisering og plattformløsninger. Med 50 års erfaring og dyp bransjeekspertise gjør Capgemini kundene i stand til å realisere sine ambisjoner innenfor et spekter av tjenester som spenner fra strategi til operasjonalisering. Vi er overbevist om at forretningsverdien av teknologi skapes av og gjennom mennesker, forteller Atle Bergfjord, Direktør Helse og Offentlig i Capgemini Norge.

atleb
Atle Bergfjord, Direktør Helse og Offentlig i Capgemini Norge.

Capgemini er et multikulturelt selskap med over 200 000 ansatte i over 40 land. I 2018 rapporterte konsernet en omsetning på 13,2 milliarder euro.

Fra detaljhandel til offentlig sektor

Capgemini har de siste årene vunnet flere store prosjekter.

– Vi er godt posisjonert i Norge for å bringe både bredden og dybden av vår globale kompetanse til våre kunder, fra teknologitjenester til rådgiving og innovative digitaliseringsprosjekt, sier Bergfjord.

Capgemini Scandinavia Business Unit består av et team på over 7500 ansatte. Over  halvparten av dem er basert i Sverige, Norge eller Danmark, mens de resterende kollegene arbeider utfra et av Capgeminis globale leveransesentre.

– Capgemini har en sterk tilstedeværelse innen detaljhandel, finans, industri, olje og gass, energi samt helse og offentlig sektor i regionen, sier han.

Arendalsuka – en arena for kunnskapsformidling, læring og nettverksbygging

Capgemini ønsker å bidra inn i Arendalsuka for å delta i debatt og dialog med interessenter i sin næring, både konkurrerende virksomheter og de som bruker deres tjenester.

– Arendalsuka er også en arena for kunnskapsformidling, læring og nettverksbygging. Digitalisering gjennomsyrer alle deler av samfunnet – men det er en utvikling fra tenkingen «Nå skal alt digitaliseres, dere!» til «Nå skal vi lykkes med å oppnå noe – og hvordan kan IT bidra?». Som ansatte i et verdensledende selskap innen teknologitjenester og digital transformasjon har vi et ansvar for å åpne opp for diskusjon med våre oppdragsgivere om digitalisering, forteller Bergfjord.

Under Arendalsuka ønsker Bergfjord og resten av teamet fra Capgemini å møte eksisterende relasjoner til gode samtaler, og å etablere nye.

– Vi håper også å få mye ny kunnskap gjennom de mange foredragene og debattene vi er tilstede på. Dessuten håper vi selvsagt på godt vær og kvalitetstid i Arendal som er en fantastisk flott by, sier han.

Taushetsplikt og personvern

Capgemini arbeider mye med IT-sikkerhet, og arrangerer en debatt om dette relatert til helsesektoren under Arendalsuka: «Pasientdata må sikres, men hvordan sikrer vi tilgangen?»

– Samtidig som tilgjengelig informasjon for helsepersonell på tvers av helseforetakene er en forutsetning for god og forsvarlig behandling, er ivaretakelse av taushetsplikt og personvern viktig for innbyggernes tillit til helse- og omsorgstjenestene. Tilgangsstyring, eller IAM på fagspråket, påkaller liten eller ingen interesse fra folk flest, men dette er en av de viktigste utfordringene Helse-Norge står overfor. Dette berører oss alle, så kom gjerne og bli med på dette, sier Bergfjord.

Under Arendalsuka arrangerer Capgemini også eventet «Teknologi som redder verden» sammen med Microsoft og Røde Kors.

cap

Se alle våre arrangementer under Arendalsuka 2019