DigiPlex er Nordens ledende datasenterleverandør. De designer, bygger og driver driftssikre og trygge miljøer med høyest mulig tilgjengelighet, som alle får sin energi fra bærekraftige energikilder. IKT-Norge er veldig glade for å nettopp DigiPlex med på laget som partner under Arendalsuka 2018!

skjermbilde 2018 07 05 kl 15 36 27
Gisle M. Eckhoff, CEO i DigiPlex.

– Både private og offentlige organisasjoner, inkludert sikkerhetssensitive kunder innen offentlig sektor og finans, har vist DigiPlex tillit ved å la dem huse sine datasenterløsninger, forteller CEO i DigiPlex, Gisle M. Eckhoff.

DigiPlex vokser i hele Norden. Nylig satte de i gang en utvidelse av sine to sentre i Oslo, noe som fører til at de totalt kan tilby 11 900 kvadratmeter i Oslo-området. I mai etablerte DigiPlex dessuten sitt første datasenter i Danmark.

– Tidligere i juni vant vi prisen «Best Data Center Energy Solution» og vår Chief Strategy and Marketing Officer Fredrik Jansson vant «Marketeer of the Year» på Datacloud Awards i Monaco. Vårt fremste mål er å fortsette å levere markedets sikreste, mest driftsstabile og mest miljøvennlige datasenterløsningene i markedet, sier han.

digiplex fetsund
Fra DigiPlexs datasenter i Fetsund.

Norge som foregangsland og miljøleder

Sammen med DigiPlex arrangerer IKT-Norge arrangementet «Datasenterne – den nye kraftkrevende industrien» under Arendalsuka 2018, torsdag 16. august.

– Arendalsuka er en viktig politisk arena, hvor det legges stor vekt på miljø og fornybar utvikling. To prosent av verdens CO2-utslipp kommer fra datasenterindustrien, det er mer enn fra flyindustrien. Datasenterindustrien vokser raskt, så andelen vil vokse. DigiPlex har innovasjonskraften til å sette Norge på agendaen som foregangsland og miljøleder. Norge har fornybar energi og gunstige kraftpriser, og er derfor i god posisjon til å ta en lederrolle, forteller Eckhoff.

DigiPlex ser frem til gode debatter og diskusjoner med både politikere og næringslivsfolk i Arendal i august.

– Jeg håper flest mulig vil ta turen innom Castelle Bar & Restaurant i Arendal 16. august kl. 10.00 for å høre debatten om «Datasenterne – den nye kraftkrevende industrien», og kanskje også ta en prat med oss etterpå, avslutter han.

Kontaktinfo DigiPlex:

Elisabeth Lennhede, Head of Communications, +46 70 33 22 705, elennhede@digiplex.com

Se fullstendig oversikt over IKT-Norges arrangementer under Arendalsuka 2018