Vinnerne i konkurransen "Apps4Norge" viser fornøyd frem sine diplom. Konkurransen er et samarbeid mellom Difi og IKT-Norge, og en rekke partnere. (Foto: IKT-Norge)
Vinnerne i konkurransen «Apps4Norge» viser frem sine diplom. Konkurransen er et samarbeid mellom Difi og IKT-Norge, og en rekke partnere. (Foto: IKT-Norge)

Den nasjonale app-konkurransen Apps4Norge er et viktig bidrag i arbeidet med offentlige data i Norge. Konkurransen er et stort steg fremover, og IKT-Norge jobber videre for at offentlige data skal bli reelt tilgjengelige.

Konkurransen ble formelt avsluttet idag, da 8 vinnere ble kåret og hedret på prisutdelingsseremonien. IKT-Norge gratulerer vinnerne og takker alle som deltok i konkurransen.

Apps4Norge oppsto som et samarbeid mellom IKT-Norge og Difi, og hadde som mål å se hva resultatet ble når utviklere ble sluppet løs på åpne tilgjengelige offentlige data. Oppslutningen var imponerende – 38 nye apper er utviklet i konkurranseperioden, og over 430 nye datasett har blitt tilgjengeliggjort.

–Dette er en fantastisk utvikling på kort tid. Ikke minst har snøballen begynt å rulle når det kommer til å få flere offentlige datasett ut – dét er kanskje det viktigste resultatet av konkurransen. Her har blant annet Helsedirektoratet, Statens Vegvesen, Kulturrådet og Metereologisk Institutt gjort en formidabel jobb, sier Liv Freihow, direktør for næringspolitikk i IKT-Norge.

–Jeg er imponert både over omfanget, kreativiteten og kvaliteten på bidragene. Juryen hadde ingen enkel jobb, og konkurransen var knallhard, sier Hans Christian Holte, direktør i Difi.

–Offentlige data har vært et hjertebarn for denne regjeringen. Apps4Norge er et godt eksempel på hva vi kan få til når myndigheter og bransje samarbeider og vi i Fornyingsdepartementet ser frem til videre samarbeid mellom myndighetene og IKT-Norge, sa statssekretær Tone Toften i sitt innlegg.

Konkurransen var et viktig bidrag i arbeidet med offentlige data i Norge, men IKT-Norge jobber videre for at tilgangen til data skal fortsette, og at tilgjengeliggjøring av data blir en rutineoppgave for offentlige organisasjoner og de som jobber der. Miljøverndepartementet og FAD annonserte forrige uke at en plan for frie kartdata vil bli presentert i sommer.

–Det er et stort fremskritt for et veldig viktig, og hittil lukket dataområde, og vi har store forventninger til hva som kommer. Djevelen ligger som kjent i detaljene, så vi avventer den store planen før vi heiser flagget, avslutter Freihow.

Mer om vinnerne og konkurransen på: www.apps4norge.no

Stolte vinnere av Apps4Norge-konkurransen (Foto: Heidi Egede-Nissen/FAD)