Norsk-ukrainsk handelskammer (NUCC) organiserer denne våren vårt Young Entrepreneurs program for tredje gang. Dette er et program som helt sikkert er av interesse for flere av IKT-Norges medlemmer!

Utdanningsprogrammet er organisert i samarbeid med et av Ukrainas største og mest anerkjente universiteter, Kyiv National University, og Nord Universitet (Handelshøyskolen) i Bodø.

I løpet av programmet vil deltakerne få økt kunnskap om det norske og det ukrainske markedet, og forretningsutvikling. Deltakerne vil også få innsikt i og delta i diskusjoner om forretningsetikk, god bedriftsstyring (Good Corporate Governance) og lære om hvordan de kan håndtere korrupsjonsrisiko. I tillegg til forelesninger gitt av våre universitetspartnere, vil deltakerne få møte relevante næringsaktører fra Norge og Ukraina, representanter fra norske og ukrainske myndigheter, politikere og NGO-er. Disse vil bidra med praktiske erfaringer og kunnskap om hva som skal til for å gjøre forretning i Norge og Ukraina. Deltakerne vil også jobbe i grupper for å utvikle business cases. Dette vil de gjøre i samarbeid med aktører i de relevante bransjene.

Programmet går over to uker, en i Norge og en i Ukraina, og er tilpasset folk som har sin egen virksomhet eller er i arbeidslivet. Programmet er finansiert av Utenriksdepartementet, slik at deltakelse er gratis. Du finner mer informasjon her.

IT er viktig for den bilaterale handelen mellom Norge og Ukraina. Programmet er en fin mulighet til å bli kjent med ukrainsk IT-næring og ukrainske IT-utviklere. For norske selskaper som vurderer å kjøpe IT-tjenester eller kompetanse fra utlandet er Ukraina et godt alternativ. Ukraina er i ferd med å etablere seg som en ledende IT- og outsourcingsdestinasjon i Europa, mye takket være høy kompetanse og et lavt kostnadsnivå. Itera er et av de norske IT-selskapene med betydelig erfaring fra Ukraina. Les intervjuet med administrerende direktør og grunnlegger av Itera, Arne Mjøs, her. For mer informasjon om den Ukrainske IT-sektoren se her. Hvis du ønsker å vite mer kan du også sende en epost til: linda.oksnes@nucc.no