Money2020, verdens største FinTech-konferanse, kommer til Europa for første gang og går av stabelen 4-7 april i København. IKT-Norge arrangerer sammen med 7 av våre medlemsbedrifter en norsk paviljong kalt Fintech Forest. I forbindelse med dette har vi bedt deltagerbedriftene å presentere seg!

 

Første bedrift ut var Lars Birkeland fra Promon.

Denne gangen har vi intervjuet Carl-Nicolai Wessmann fra Spiff!

 

Hva gjør FinTech-næringen så spennende?

Media har kjent det. Musikkbransjen har kjent det. Nå står turen for de mer konservative og profittmaksimerende finansaktørene. Finansbransjen har sluppet billig unna hard konkurranse fra startups, inntil nå. Fintech startups som Spiff designer etter det folk vil ha, enkel bruk, fresh design, trygge løsninger, og selvsagt rett fra mobilen. Vi er også med på å gi folk en bedre brukeropplevelse fra a til å, tvinge bransjen til å tilby mer rettferdig prising, og være mer åpen om ærlig.

Hva gjør din bedrift spesiell?

Spiff er verdens første spare-app designet med kvinner i fokus. Spiff appen er enkel, trygg, og litt morsom å bruke. Del spareplaner med familien, spar for barna, eller gi sparing som gave til noen du er glad i. Vi bruker klart og tydelig språk, fri for «finansgresk». Og selvfølgelig sørger vi for at sparepengene kan plasseres hos finansaktører med høy grad av tillit og etisk profil.

12615503_574643069354644_4002606416872424372_o
Carl-Nicolai Wessmann og Steve Mellbye-Stølen

Hva er bra med å drive fintech i Norge?

I Norge har vi flotte folk som er fremst i verden på å teste nye tjenester. Vi er også et norsk selskap, og det er vi stolte over, så å lykkes hjemme er viktig! Det er sånn Norwegian klarte å få nordmenn til å kjøpe flybilletter på nett. Sånn skal Spiff vokse til å bli verdens beste sparetjeneste.

Hvorfor er dere med på Money2020?

It’s the place to be!

Hva håper dere på å få med dere hjem fra konferansen?

Noen helt fenomenale utviklere som vil være med gjøre finansbransjen bedre sammen med oss i Spiff. Vi gleder oss også til å snakke mer med samarbeidspartnere, innen tech, distribusjon og skalering.

 

Hvor ser dere Fintech-næringen fremover?

Finans er fintech. Finansbedrifter som ikke innser at man må være helt rå på tech, blir borte snart.

Hvorfor er dere med i IKT-Norge?

Samarbeid. Vi er avhengig av smarte partnere for å endre finansbransjen. IKT-Norge brenner for å fremme de fine selskapene og folkene som jobber med norsk fintech hver dag. Vi syntes det er helt herlig at IKT-Norge er med å skape en skikkelig grobunn for fintech i verdensklasse i Norge.

Har du noe tips til de som er interessert i Fintech?

Kom opp i Startuplab og ta en kaffe med oss i Spiff.

Screen Shot 2016-02-23 at 18.03.37