Åpningen av The Norwegian Classroom på BETT 2015, verdens største utdanning- og teknologimesse, ble en stor suksess. 16 norske edtech-selskaper presenterte for første gang sin egen paviljong. Paviljongen har allerede fått stor oppmerksomhet på messen.

–Flere norske selskaper lager digitale læremidler i verdensklasse. Den sterke norske tilstedeværelsen på messen bekrefter dette, og viser at norsk edtech har muskler og vilje til å konkurrere med de andre store aktørene på dette området, mente statssekretær Dilek Ayhan (H) som var med og åpnet paviljongen.

–Det som er så spennende med edtech er at man kan møte elevene tidlig, og inspirere unge til å velge teknologiske utdanninger. Vi vet at fremtiden ligger i våre hoder og Norge får stadig større behov for nettopp teknologikunnskap, mener Ayhan.

I åpningsprogrammer holdt Oslos næringsbyråd Hallstein Bjercke en kort tale om temaet ”Edtech-næringen kan erobre verden”.

–Jeg er glad for å kunne være med på å markedsføre og profilere Osloregionens edech-bedrifter internasjonalt. Flere av dem har allerede nådd langt internasjonalt, men ambisjonene er enda større. Oslo kommune vil gjennom by-til-by samarbeid med blant annet Hackney i London, Austin og Toulouse tilrettelegge for både profilering og kontaktnettverk, slik at flere kan lykkes ute, sa Bjercke.

Heidi Austlid, viseadministrerende direktør i IKT-Norge og den som kom med initiativet til å samle Norges edtech-selskap på BETT mener dette:

–Med norsk edtech kan elever over hele verden få skreddersydde digitale løsninger tilpasset hver enkelt elevs nivå. Lærerne bruker mindre tid på administrasjon og retting og kan undervise mer, og kontakten mellom skole og hjem skjer på mobile løsninger. Læringsfremtiden er digital, og Norge bidrar med å skape bedre læring for barn og unge i hele verden, sier Austlid.

Foto: Vidar Alfarnes m.fl.