500 påmeldte til folkemøte om oppstartslandsby på Tøyen

Gründermiljøene i Norge er fortsatt unge og potensialet for videre utvikling er stort. Et av forslagene som fikk stor oppmerksomhet i diskusjonen om Drømmeløftet for Oslo var å styrke den norske oppstartscenen som «Startup Village Tøyen» fra IKT-Norge.  Oslo begynner å bli en vibrerende gründer-by og Tøyen er foreslått som «gründerbydel». I dag lanseres Tøyen StartUp Village på et åpent møte med over 500 påmeldte.

– Sammenhengen mellom kultur, læring og næring vil være den oppskriften som kan få dette til å blomstre, sammen med utvikling av lokaler i området. Deichman åpner jo to nye satsinger på Tøyen nå, de viser virkelig vei ift hvordan vi bør tenke fremover. Derfor er vi med å støtte prosjektet. Som Europas raskest voksende hovedstad skal vi også være den beste gründerbyen, sier næringsbyråd Geir Lippestad(A).

– Tøyen har en unik identitet i Oslo som er i ferd med å forløses, da bør vi som teknologinæring og byutviklere se muligheten og være med på noe av det mest spennende som skjer i Oslo dette tiåret, mener Fredrik Syversen, prosjektleder Tøyen StartUp Village og direktør for næringsutvikling i IKT-Norge.

– Det er en enorm interesse ikke bare fra grundere og folk som ønsker å ha virksomhet på Tøyen, men også fra eiendomsbesitter og utviklerer i området som genuint ønsker og få til en visjon om en oppstartslandby i hjerte av Oslo. Sammen med Oslo kommune jobber vi for at Tøyen virkelig skal bli den bydelen i Oslo der ny teknologi og nye muligheter testes og utvikles, da får vi en oppstartslandsby som bruker og jobber med folk og omgivelsene rundt seg, sier Syversen.

 

Åpent møte

Sted: Hagegata 23 Auditoriet, Tøyen torv

Tid: 15- 17
Agenda

Velkommen til Tøyen StartUpVillage – Heidi Austlid, adm.dir , IKT-Norge

Ambisjoner for Tøyen og Oslos næringspolitikk – byråd for næring og eierskap Geir Lippestad, Oslo Kommune

Deichman satser på Tøyen – Hva kommer og hvordan vil dette styrke Tøyen? Ved avdelingsleder Deichman Tøyen, Reinert Mithassel

Sosialt entprenørskap i en Tøyenkontekst – Sarah Prosser, Områdetløft Tøyen/ Tøyen Unlimited

The community is key – Lessons from Shoreditch and Hackney – Charles Armstrong, The

Vår visjon for Tøyen og våre eiendommer i området – Sonja Horn, regionsdirektør Entra

Presentasjon av hva Tøyen StartUpVillage kan bli – Einar Kleppe Holthe

Invitasjon til involveringsprosess –  Einar Kleppe Holthe

Diskusjon og spørsmål – Innlegg fra Tøyenkampanjen
For mer informasjon
Fredrik Syversen, prosjektleder Tøyen StartUpVillage og IKT-Norge, mob 920 32 470
Maria Angell-Dupont, kommunikasjonssjef, IKT-Norge, mob 404 95 668
Ønsker du å avtale et intervju med Geir Lippestad? Kontakt; Ninja Sandemose, byrådssekretær, mob 907 957 60, eller ninja.sandemose@byr.oslo.kommune.no